El Hygge voor

Gastouders

Ik help jou opstarten en wegwijs maken in het gastouderschap. Nog geen werkplan? Maak je geen zorgen! Samen zorgen wij ervoor dat ook jij kunt werken naar jouw eigen visie en missie. Til jouw (gastouder)opvang naar de next level en onderscheid je van de rest.

Als gastouder lijkt het of je helemaal zelf kunt bedenken en uitmaken wat je wilt doen. Je werkt in je eentje en als ouders en kinderen tevreden zijn, dan doe je het als gastouder dus goed. Let op! Je bent geen oppas, je bent een gastouder. Een zelfstandig ondernemende gastouder met een eigen bedrijf. Jouw eigen kinderopvang. Je staat ingeschreven in het landelijk register en voldoet aan alle eisen. Iets om trots op te zijn en dit mag je laten weten ook want je bent een professional!

Een gastouder werkt vaak onbewust wel volgens de 4 basisdoelen, maar wat vind jij als gastouder belangrijk voor een kind? Door je pedagogisch handelen te benoemen bereik je nog meer professionaliteit in je werk als gastouder. Heb je ook bijvoorbeeld al nagedacht hoe je aan de 6 pedagogische interactievaardigheden werkt? Hoe breng jij deze in de praktijk?

Je kunt het pedagogisch beleid van de organisatie waar je werkzaam bent of het beleid van de gastouderopvang organisatie waar je aan verbonden bent, vertalen naar je eigen normen en waarden die jij belangrijk vindt om over te dragen aan de kinderen in je eigen kinderopvang. Met je eigen pedagogisch werkplan kun je aan de ouder(s) die gebruik maken van jouw opvang, laten zien hoe jij het beleidsplan ten uitvoer brengt. Of dat nu voor jou als gastouder geldt of als je werkzaam bent in een organisatie met een team. Laat zien hoe jij als professional aan het werk bent, wat je doet en hoe je dat doet. Het is de basis van jouw onderneming. Vergeet niet dat het tegelijkertijd ook jouw visite kaartje is en een informatie bron voor (nieuwe) ouders. 

Wat kan ik voor Gastouders betekenen:

  • Jou helpen opstarten van jouw gastouder opvang
  • Ontwikkelen van jouw persoonlijke werkplan
  • Jouw gastouderopvang perfectioneren
  • Jouw socials beheren zodat je meer en beter zichtbaar bent voor toekomstige klanten