Burn-Out / Millennial Coaching

Heb jij de laatste tijd of al langer last van o.a.;

  • Vergeetachtigheid
  • Stemmingswisselingen
  • Besluiteloosheid
  • Geen plezier meer beleven
  • Vermoeidheid en uitputting
  • Lichamelijke kwaaltjes
  • Het gevoel geen ademruimte meer te hebben
  • Hartkloppingen
  • Onrustig slapen
  • Gemakkelijk huilen
  • Piekeren
  • Een gejaagd gevoel?
  • Het even niet meer weten waar je blij van wordt?

Lees dan gerust verder!

Wat zijn we goed geworden in het onszelf wegcijferen, hè meiden? (voel me nog erg jong van geest, vandaar ‘meiden’).

Ja, deze coaching is voor vrouwen. Sorry guys!

Alles willen aanpakken in het leven want het is zó leuk! We willen er daarnaast ook nog eens goed uitzien. 
Overal JA op zeggen; vrienden, werk, kinderen (blijven lachen hè!) huishouden, social media, studie en oh vergeet die yoga les of je cardio niet tussendoor want je moet immers goed voor jezelf blijven zorgen.
Vind jij het ook steeds lastiger om jezelf in de ochtend uit bed te krijgen?
Er zijn vele energie-killers die je vroeg of laat in dit leven ‘inhalen’.

Ja, ok… ietwat onder een vergrootglas heb ik het wel even gelegd, maar als het goed is begrijp jij heel goed wat ik bedoel!

Aan alle verwachtingen willen en blijven voldoen en je evengoed soms eenzaam voelen en/of uitgeblust…
Door-geracet in het leven en opeens komt het besef; ‘Wie ben IK eigenlijk?’ ‘Wat wil IK?’ en vooral; ‘Wat voel IK?’

Een burn-out is een vergaande vorm van geestelijke en lichamelijke uitputting. Je komt thuis te zitten. Je ziet op tegen een kleine taak zoals de afwas of boodschappen. De oorzaak hiervan is dus een lange periode van overspanning en stress. Je herkent het aan hardnekkige klachten zoals extreme vermoeidheid, heftige emoties, gebrek aan zelfvertrouwen en lichamelijke klachten als hartkloppingen en buikpijn.

De kracht van de natuur

De natuur is mijn grootste leermeester. Het oordeelt niet, heeft geen haast, staat geduldig aan je zijde. Je kunt de weg kwijt raken en de weg weer terugvinden (al is het via een omweg).

Nee, ik ben geen psycholoog of maatschappelijk werker maar een coach die jouw zicht wellicht schoonpoetst en jou de tools kan geven om je leven anders in te richten. 

Wat mijn grootste leermeester is geweest? De natuur!
De natuur is mijn grootste leermeester. Het oordeelt niet, heeft geen haast, staat geduldig aan je zijde. Je kunt de weg kwijt raken (geloof me) en de weg weer terugvinden (al is het via een omweg). Het geeft je stilte en rust zodat je kunt nadenken en voelen. De natuur houdt haar eigen ritme. Het moet wel een ‘haar’ zijn want de zachtheid en liefde die zij geeft voelt warm en veilig.
Het groeit en bloeit als het zich goed en gehoord voelt en laat los als dit nodig is, trekt zich terug om op krachten te komen om daarna de cyclus weer te herhalen. Alles op zijn eigen tijd wanneer het daar klaar voor is. En als je denkt dat je niet meer kunt, kijk dan ook naar de kracht van de natuur. Deze geeft niet op!
Zolang je daar naar luistert en terug gaat naar je eigen ritme zal je liefde voelen en kun je op zoek naar wat het dichtste bij je staat; je passie en zingeving in dit leven. Jouw waarden. Klinkt zwaar he? Maar dat is het niet hoor. Het voelt juist bevrijdend en licht!
Ga de verbinding met de natuur aan om jezelf terug te vinden.

Wellicht kwijt geraakt in je drukke baan, verwachtingen van anderen, studie, het moederschap, de vlucht van andere zaken die je tot nu toe nog niet onder ogen hebt willen of durven komen of gewoon ‘het leven’. Want ik zal de laatste zijn die ontkent dat het leven je niet af en toe obstakels kan toewerpen waarvan je denkt; ‘en nu?’… Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn en misschien heb je ‘gewoon’ even tijd nodig om te herstellen en te zien waar je nu staat zodat je bevestiging krijgt en door kunt gaan met de kracht en passie die je nu voelt. Hoe dan ook… het zal je antwoorden geven. Wil je niet praten, praat dan vooral niet. Wel? Praat dan honderduit. De natuur zal woorden aan het gevoel geven dat je misschien net iets te lang hebt verstopt… 

En dan al niet te spreken over alle gezondheidsvoordelen die het je biedt en cadeau geeft (dat kunnen we in deze tijd wel gebruiken hè). Uiteindelijk ga je vanzelf’ wel beter voor jezelf zorgen!

Ik; hoog sensitief, serieus, bescheiden maar super trots en zelfverzekerd als daar reden voor is, doortastend, kritisch, mét humor, zelfspot, loyaal, betrouwbaar, die niks gek vind (ok, bijna niks) kan jouw grootste spiegel zijn, mits je daarvoor openstaat. Of jouw wandelmaatje, kompas en richting aangever… de keuze is aan jou! Je bent in ieder geval van harte welkom. Ik deel graag mijn passie en liefde met jou. Samen maken wij een gepersonaliseerd plan voor jou.

Een combinatie van methodes

Acceptance and Commitment Therapy (ACT), accenten uit de bokstherapie en mindfullness zijn de basisingrediënten van onze outdoor sessies.

Tijdens onze outdoor sessies pas ik ACT therapie toe in combinatie met accenten uit de bokstherapie en mindfulness.

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapie, (Acceptatie en Toewijdingstherapie), een bewezen effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie. ACT helpt jou je gedachten te accepteren en omarmen in plaats van tegen ze te strijden en ze proberen uit te schakelen. Als jij gedachten of gevoelens onderdrukt of er tegenin gaat, geef je ze meer kracht of komen ze op een later moment juist sterker terug. Maar acceptatie is slechts de helft van de therapie. Het ‘Commitment’ onderdeel van ACT houdt in dat jij nagaat wat jouw waarden zijn en van daaruit leert te handelen. Soms verlies je zicht op wat belangrijk is voor jou. Tijdens ACT krijg jij oefeningen die jou helpen om mentaal flexibeler te worden en jouw waarden niet uit het oog te verliezen. Door niet alleen maar te denken maar juist te doen, verander jij de negatieve spiraal in een positieve met een hogere kwaliteit van leven als gevolg. Deze therapie vorm is prima te combineren met mindfulness. Dit helpt je het heden te beleven, ervan te genieten en je aandacht te richten op dingen die op dat moment aan de gang zijn. In plaats van te piekeren leef je met volledige aandacht in het nu. Probeer bijvoorbeeld aandacht te hebben voor je omgeving wanneer je aan het wachten bent. Let op wat je voelt, je zintuigen, wat er om je heen gebeurt, kortom: check in met jezelf. Het kan je helpen om van specifieke klachten af te komen, bijvoorbeeld stress, burn-out en spanningsklachten. Ook zonder directe aanleiding of specifieke klachten kan mindfulness je helpen. Minder piekeren en je meer op het heden richten kan helpen met je prestaties, productiviteit en meer te genieten.

Bokstherapie legt de nadruk op het onbewuste gedrag, lichaamshouding en fysieke spanningen. Het geeft daarnaast inzichten in de eventuele blokkades, patronen en overtuigingen, aanpassingen, onzekerheden, emoties of overlevingsstrategieën. Deze methode zet ik in als afwisseling van praatsessies. Even uit je hoofd en je lijf in. Vooral het voelen staat hier centraal en je emoties leren herkennen.

Hoe gaan wij nu verder?
Aangezien jij en jouw coach vraag uniek zijn, is de invulling van ieder coaching traject uniek en persoonlijk. Na een heldere inventarisatie van jouw behoeften en wensen wordt een passend traject afgesproken. Aan het einde van dit traject heb je een duidelijker beeld van wie je bent, waar je kwaliteiten liggen en wat jouw wensen zijn. Daarnaast heb je zicht op wat jou belemmert en hoe je die belemmeringen kunt overwinnen. Je beschikt over meer zelfvertrouwen, zelfkennis en je ervaart meer innerlijke rust, energie en kracht. Je hebt de tools in handen om bewuster te gaan leven en keuzes te maken die passen bij jouw wensen, normen en waarden en drijfveren.
Ik wil graag met je kennismaken en als blijkt dat er een wederzijdse klik is gaan wij verder met de intake gevolgd door een traject van ongeveer 6 a 8 (outdoor) sessies waarna je daarna zelf weer de regie over je eigen gevoel terug pakt!

Aangezien ik veelal intuïtief te werk ga zijn vertrouwen en die wederzijdse klik de basis voor de start van een succesvol coaching traject.

Het doel van dit traject is vermindering van je spanningsklachten en zo snel als verantwoord terug keren naar werk of een andere levensinvulling.

Het is niet wat het is, het is wat je er van maakt!